Düşüş Koruyucu Ekipmanlar Nelerdir ?

Düşüş Koruyucu Ekipmanlar Nelerdir ?

Düşüş Koruyucu Ekipmanlar Nelerdir ? 

Emniyet kemeri, yan halat, bağlanma kılavuzları, güvenlik halatı, şok emiciler, güvenlik ağı gibi ekipmanlardır.

Emniyet Kemeri: Emniyet kemerleri Bel tipi ve paraşüt tipi olarak iki çeşittir. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün 521. maddesine göre 4 metreden, Yapı İşlerinde İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğünün 13. maddesine göre 3 metreden yüksekte çalışanlara emniyet kemeri verileceği belirtilmektedir. Bu durumlarda kullanılacak emniyet kemeri EN 361 standartlarına uygun olarak üretilmiş olmalıdır.

Halat: Özellikle yüksekte çalışma esnasında halat kullanımı şart olup, çalışma halatları, güvenlik halatları, çelik gezinme halatları kullanılarak iş güvenliği sağlanmalıdır.

Güvenlik ağları; Yüksekte çalışılması gereken işlerde çalışanların güvenlik için ağ kullanması gerekmekte olup, uygun ağ seçimi önemlidir. Kullanılacak güvenlik ağlarının malzeme özellikleri, yapılan statik ve dinamik dayanım deneyleri, bağlantı-kurulum şartları TS EN 1263-1 ve TS EN 1263-2 standartlarına uygun olmalıdır. Güvenlik ağlarının kurulumunun standartlara ve kullanım kılavuzuna uygun yapılması önemlidir.
 
Ayrıca ağın iş güvenliği için faydalı olabilmesi için mümkün olduğunca çalışma yüzeyine yakın olması, asla çalışma alanından 6 metreden fazla aşağıda olmaması gerekmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.